De groenen in OCMW-land

zaterdag, december 31, 2005

dienstencentrum

Graag wil ik mijn punt voor de volgende OCMW-raad concretiseren (zie vorige mail)

Ik wil graag dat de OCMW-raad zich uitspreekt (stemt) over volgende punten:
  • De OCMW-raad stelt dat binnen de afspraken gemaakt binnen het lokaal sociaal beleidsplan de eindverantwoordelijkheid  en de coördinatie voor de ontwikkeling van dienstencentra op het grondgebeid van stad Roeselare bij het OCMW Roeselare ligt.
  • De OCMW-raad vraagt aan de op te richten welzijnscommissie met vertegenwoordigers van stad en OCMW, om voor 1 juni 2006 een  gecöordineerd  en  decentraal  meerjarenplan  op te maken zodat in samenwerking van het OCMW, gemeente (de wijkwerking) en verschillende privé-partners  voor iedereen bereikbare , toegankelijke  en  nabije  dienstverlening (cfr de kerntaken van een dienstencentrum in het decreet op de dienstencentra) kan gegarandeerd worden.
  • De OCMW-raad vraagt aan het dienstencentrum om de nodige zorg en kwaliteitsgaranties in te bouwen die ervoor zorgen dat de dienstencentra voor iedereen (zonder onderscheid  in rang, stand, kleur, overtuiging, gezindheid,...) toegankelijk zijn. De OCMW-raad vraagt aan Ten Elsberghe om in bijzonder oog te hebben voor de bereikbaarheid en toegankelijheid van de minstbedeekden. De OCMW-raad vraagt een jaarlijks verslag van de inspanningen en resultaten op dit vlak.


  •