De groenen in OCMW-land

donderdag, juni 01, 2006

Maandelijiks verslag externe audit

Op de bijeenkomst van OCMW-raad van gisteren, woensdag 31 mei 2006, werd de optimalisatiestudie (externe audit) toegewezen aan het bureau Deloitte. Volgens de opvolgingscommissie kwam Deloitte er duidelijk als beste uit.

Kritische klanken

Het werd op de bijeenkomst niet duidelijk waarom de begeleidingscommissie zoveel tijd (ongeveer twee maand) nodig had om tot een besluit te komen. Volgens de voorzitter was dat omdat een aantal leden niet aanwezig konden zijn. Dat belooft niet veel goeds voor een commissie die van heel dichtbij de externe audit moet opvolgen.

Door een slechte timing (en blijkbaar slechte afspraken met het OCMW) gingen dan nog eens vijf weken voorbij vooraleer het dossier op de OCMW-raad terecht kwam. Ook dat doet vragen rijzen bij de opvolging van de opvolgingscommissie. Als ik stout mag zijn?

De nota voor de OCMW-raad was niet ondertekend en niet gedateerd. Hoeveel keer de commissie samen gekomen was, en wanneer dat gebeurde is, is helemaal niet duidelijk.


Maandelijks verslag van Deloitte aan de OCMW-raad

Op mijn voorstel (daarbij enthousiast ondersteund door de VLD-fractie, waarvoor dank) werd de opdracht aan Deloitte gegeven met de uitdrukkelijke voorwaarde dat maandelijks aan de OCMW-raad gerapporteerd wordt.

Dit is een kleine overwinning en zal toestaan om de werkzaamheden van nabij op te volgen.