De groenen in OCMW-land

donderdag, juni 22, 2006

Meerderheid ondervraagt medewerkers sociale dienst

Binnen de sociale dienst van het OCMW doet zich momenteel een discussie voor met betrekking tot het verplaatsen van een deel van de dienst budgetbegeleiding. Het betreft voor alle duidelijkheid geen fraude of andere malversaties, het betreft wel een duidelijk meningsverschil over strategie en aanpak. Alle OCMW-raadsleden kregen daarover vorige maand een brief. Dit gebeurde net voor de OCMW-raad. De voorzitter beloofde (zoals steeds) zijn best te doen. Er werd op de vorige OCMW-raad duidelijk gevraagd om dit punt op de volgende OCMW-raad te agenderen, en om de betrokkenen te horen op de OCMW-raad.

Al vlug wordt duidelijk dat de meerderheid dit weer op haar eigen wijze wil afhandelen. Ze willen de medewerkers die een brief stuurden uitnodigen op een meerderheidsoverleg. Dit terwijl alle raadsleden een brief kregen, meerderheid en oppositie. Daarenboven worden enkel de briefschrijvers gehoord, en niet de andere direct betrokkenen.

Ik hoor het van alle kanten ronken, en waarschuw de voorzitter tot twee maal toe. Dit kan absoluut niet !

Maar deze voorzitter, en deze meerderheid zal het nooit leren. Ze doen weer hun eigenzinnige ding. Ze hebben blijkbaar iets te verbergen. Hun eigen onkunde? Hun eigen verdeeldheid?

Raadslid Bart Wenes steekt in het nieuwsblad de draak met de secretaris. Hetzelfde raadslid tolereert de aanwezigheid van die secretaris in zijn eigen meerderheidsoverleg waar die secretaris niets te zoeken heeft.

Arm arm Roeselare!