De groenen in OCMW-land

maandag, juni 12, 2006

Over de buurtparking van Site Noord

De buren van site Noord zitten al jaren te wachten op de groene heraanleg van de parking van site Noord. Ongeveer de helft van het geld nodig voor deze parking hebben ze al een dik jaar op zak. Ze hebben immers een prijs voor de idee van de heraanleg gewonnen.

De heraanleg van de parking is echter slachtoffer van de rivaliteit tussen stad en OCMW. De houding van het OCMW als eigenaar van Site Noord is dat Site Noord hen geen frank mag kosten. Een houding die vanuit de oppositie ook gedeeld wordt door de SPa. Nogal eigenaardig voor een project waar ze in de jaarrapporten maar al te graag mee uitpakken. Maar wel heel typisch voor de OCMW-benadering die eerder deze is van Site Noord als een belegging dan die van Site Noord als een lovenswaardig sociaal economisch project rond tewerkstelling en opleiding. Het OCMW weigert eveneens al jaren nodige herstellings- en verbeteringswerken op Site Noord uit te voeren, de nodige bewegwijzering te voorzien, iets te doen aan de verkeersproblematiek. Jammer, maar ook hier speelt de heer Georges Decoene een dodelijke rol, en steunt de meerderheid en de SPa hem daar jammer genoeg in.

Enfin ook de heraanleg van de parking zit/zat in hetzelfde vaarwater. Bij de opheffing van de Site Noord was het dus tijd voor een zoveelste vraag rond dit dossier. Op de vergadering gaf dit aanleiding tot enig vuurwerk tussen stad (Griet Coppé) en OCMW (André Debruyne). Leuk en pijnlijk tegelijkertijd. Maar zonder resultaat.

Tijdens de receptie achteraf werd wel een oplossing gevonden. Het nodige geld zou uit het gemeenschappelijk fonds OCMW-stad gehaald worden. Het punt wordt geagendeerd op de eerstvolgende bijeenkomst van het overleg stad-OCMW. Zou er toch beweging in het dossier komen?

Of hoe groene volhardendheid toch wel resultaat kan hebben.