De groenen in OCMW-land

vrijdag, juni 23, 2006

Wie A zegt moet B zeggen

Raadslid Bart Wenes (CDenV) steekt in het nieuwsblad de draak met de secretaris (zie ook laatste artikel). Hij doet aan politiek, lacht met en kapt op het ACW, en wordt het nu uitdrukkelijk verboden door de gouverneur.

Dan denk je. Eindelijk vallen de schellen van hun ogen. Eindelijk zien ze het probleem. Er komen maatregelen aan. Maar nee, in hetzelfde artikel zegt Bart eigenlijk al dat ze verder niets zullen doen. Bang van de secretaris?

Het is een beetje gemakkelijk om eerst op iemand te schieten maar dan zelf niets aande situatie te doen Ik heb het opstarten van een tuchtprocedure ten aanzien van de secretaris dus nogmaals op de agenda gezet, dan moet hij (en de rest van de meerderheid) maar nog eens kleur bekennen.

Maar hij hoeft niet eens zover te gaan. Hetzelfde raadslid tolereert immers de aanwezigheid van de secretaris die hij scherp aanvalt in zijn eigen meerderheidsoverleg. Een overleg waar die secretaris niets te zoeken heeft. Een secretaris die nu zelfs tot een andere politieke fractie behoort.... Wat houdt Bart Wenes en zijn fractie tegen?

Of nog een alternatief. De secretaris werd sinds mensenheugenis niet meer geƫvalueerd. Hoog tijd dat hij door de OCMW-raad geƫvalueerd wordt. IK stel het in elk geval voor...

Wie A zegt moet B zeggen? Het is helemaal in zijn en hun handen. Hoog tijd om kleur te bekennen.