De groenen in OCMW-land

donderdag, maart 30, 2006

KBG neemt Ten Elsberge op de korrel

Dit weekend in het nieuwsblad een artikel mat als titel KBG neemt Ten Elsberge op de korrel. Meteen komt één van de achtergronden van de discussie rondom Ten Elsberge duidelijk naar de oppervlakte. De KBG ziet de dienstencentra van het OCMW als professionele concurrentie voor hun eigen vereniging.

Wat jammer, doodjammer.

Ik ken de mensen van Ten Elsberge nu toch wel goed genoeg. Ze doen het voor en door vrijwilligers, ze zoeken samenwerking. Als KBG dat wil (willen ze wel?) dan zijn ze zeker echt welkom in Ten Elsberge en in het nieuwe dienstencentrum. Als ze de oude gewaden afleggen kunnen ze ook en zeker voor 'hun' mensen vele goede zaken (nieuw en verzorgd aanbod en diensten) ontwikkelen.

Ik lees dat burgemeester Martens en schepen Coppé de loopgravenoorlog zeker in tijden van verkiezingen willen ontmijnen. Oorlogen zijn altijd te vermijden, zelfs in verkiezingsjaren, dus ze hebben mijn steun. Mag ik hen een suggestie doen. Oorlogen en conflicten zijn nog nooit opgelost door het optrekken van muren en/of het kortwieken van één van de partijen. Integendeel zo zorg je er net voor dat er een voedsel is voor een nieuw conflict.

Oorlogen worden voorkomen door creatieve samenwerking, door nieuwe projecten (zoals een nieuw dienstencentrum) en door het samenbrengen van mensen.