De groenen in OCMW-land

maandag, maart 13, 2006

Drie uitsmijters

Uitsmijter 1: De secretaris blijft zich roeren.

De secretaris weert zich als een duivel in een wijwatervat. Hij betwist de beslissing van de Raad waarin hij opgeroepen wordt om zich omwille van de deontologie te onthouden van de politiek. Wordt zeker vervolgd.


Uitsmijter 2: De verloren studie over de inplanting van het nieuwe rusthuis


In september was vanuit de diensten van de gemeente een studie over de alternatieve inplanting van het nieuwe rusthuis beloofd. We zijn zes maand verder en we horen er niets meer van. Misschien kunnen we beter al aan een studie over de inplanting van het volgende rusthuis beginnen? Of moeten we niet dringend werk maken van alternatieve woonvormen (kangoeroewonen, cirkelwonen,...) voor de groter wordende groep van senioren. We zijn in blijde verwachting.
Er blijft trouwens ook de dringende vraag naar een renovatie van Ten Hove voorliggen. Het standpunt van Groen! is hier klaar en duidelijk. Begin er nu gelijktijdig met de bouw van het nieuwe rusthuis mee. De kwaliteit van de kamers is anno 2006 onvoldoende. Wat als we nog tien jaar wachten?

Uitsmijter 3: Een onmogelijke tandem


Samen met Immanuel van het Vlaams Belang ben ik zowat de enige die de dossiers ga inkijken en de nodige informatie verzamel. Dat brengt mij (en Immanuel Dereuse) in een bijzonder gekke positie. Een onmogelijke tandem overheerst en stuurt de agenda en de besprekingen op de OCMW-raad. De rest (CDenV, maar vooral VLD en SPa) zitten erbij en kijken ernaar.